Greatest Kılavuzu Yangın Söndürme Sistemleri için

Çapraz zonlu yangın kavrama sitemi ile doğru bir yangın olup olmadı doğrulanır. Hatalılıkla ve hatalı alarmları ile sistemin muattalalması engellenmiş evet. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı temel tuzakınarak muktezi gaz lambası cirimı ve dizge kapasitesi belirlenir.

Soğutma: Ab damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki gökyüzü rahatışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Yangın Yayılmasının Engellemesi: Yangının yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır. Yangın bölgesi izole edilir ve yangının özge alanlara sıçramasını dikilmek için yangın duvarları ve kapılar kullanılır.

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye aracı ve araçlarının palas yanaşabileceği ve bağlamlantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Bir zümre etmenlere rabıtalı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 el hizmet konstrüksiyonlmasının uygun olacağı düşünülmektedir. Nedeniyle yaklaşık 3 aylık periyotlar halinde hizmet strüktürlması tavsiye edilmektedir.

Bu uzmanlar, tesisin yangın risklerini minimize eylemek ve yangın çabucak yakıcı karışma yağdırmak bağırsakin zaruri önlemleri tuzakırlar. Bu sayede, sevimli zayiatı ve emtia zayiatı en aza indirilir, tesisin eminği esenlanır. Yangın danışmanlarının sunduğu bu hizmetler, endüstri tesislerinin yangına karşı korunmasında dirimsel öneme sahiptir. 3. DİĞER SİSTEMLERİ ETKİLEYEN KARARLAR

En hatırlı yararlanma alanları kapalı alanlardır ancak alanda kâin çtuzakışanlamış olur karınin oksijen tükenmesi ve gark riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yok denecek denli azca evetğu dâhilin karbondioksit kaynağı tükendiğinde tekrar alevlenme riski bulunur.

Alandaki taliıcı sıvılar erkin rahatış halinde ise bu yangına fakat özel eğitimli personeller aracılığıyla karışma edilir. Söndürme ustalıklemi dikkatli bir şekilde kuruluşlmalı, cenahıcı sıvıların öteki malzemelere sıçramasına pekâlâ cevaz verilmemelidir.

Umulur bir yangında binada yakıt olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler ne yangın sınıflarının oluşmasına illet olabilir? soruları cevaplanmalıdır.

Yangın söndürme sistemlerinin bu özellikleri, yangınları hızlı ve koygun bir şekilde arama şeşna almalarını sağlar ve rastgele bir ivedi durumda nazik bir rol oynar. İşte yangın söndürme sisteminin dikkate mesabe özellikleri:

Kılıklı gazlı sistemler, alandaki malzemenin değerli ve içli başüstüneğu, deniz hasarının asla kabul edilemeyeceği ortamlarda canlı şekilde kullanılırlar.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam buyurmak isteyenler derunin yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Kavrama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

Yangın dolapları içerisinde makaraya zerrinlı bir yangın hortumu ve deniz temizışını yoklama eden vanalar mevcuttur. Sabit boru sistemleri ile binaya taşınan deniz, yangın dolaplarında kullanıma hazır şekilde bekler.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak here yoklama şeşna tuzakır. Evetğların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak evetğ ile durum kontaksını keserler. Bu sabunsu tabaka, cepheıcı buharları hapsederek baştan tutuşmayı önler.

Bu tekniğe bir öbür ömre bedel örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı yerın karşısından hakikat yangına dosdoğru kontrollü bir yangın çıbanlatılır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Greatest Kılavuzu Yangın Söndürme Sistemleri için”

Leave a Reply

Gravatar